Lunar, milioane de oameni dau “DISLIKE” la Facebook


Facebook pierde in fiecare luna milioane de utilizatori în SUA, Marea Britanie, în condiţiile în care reţelele alternative de socializare atrag atenţia celor aflaţi în căutarea unor noi platforme online, relatează The Guardian.

Facebook a pierdut în martie 6 milioane de utilizatori din Statele Unite, reprezentând o scădere de 4% a numărului acestora, potrivit firmei de analiză SocialBakers. În Marea Britanie, numărul userilor s-a redus cu 4,5%, respectiv cu 1,4 milioane de persoane. În ultimele şase luni, reteaua de socializare a pierdut aproape 9 milioane de vizitatori în SUA, respectiv 2 milioane în Marea Britanie.

O tendinţă asemanatoare este si în Canada, Spania, Franţa, Germania şi Japonia, unde Facebook are printre cei mai mulţi utilizatori. Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze datele.

“Problema este că în SUA şi Marea Britanie majoritatea celor interesaţi să se înscrie pe Facebook au făcut-o deja. Intervine plictiseala, când oamenii vor să încerce ceva nou. Se va duce Facebook ca MySpace? Riscul este relativ mic, dar nu se poate spune că nu există”, a afirmat Ian Maude, analist media la Enders Analysis.

Reţeaua de socializare Instagram, serviciul de partajare a fotografiilor care a atras 30 de milioane de utilizatori în 18 luni, atrag interesul userilor mai tineri.

Path, o reţea de socializare pentru dispozitivele mobile, fondată de un fost anagajat al Facebook, Dave Morin, şi care restricţionează numărul de prieteni la 150, câştigă 1 milion de utilizatori pe săptămână şi a ajuns recent la 9 milioane de persoane.

Numarul utilizatorilor Facebook creşte, insa, rapid în America de Sud, unde numărul vizitatorilor lunari a urcat în martie cu 6% în Brazilia, la 70 de milioane de persoane, potrivit firmei de analiză SocialBakers.Source link

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message

CREARE DE SITE © 2022 | Un produs crearedesite.com | Toate drepturile rezervate