Optimizare site

Website-ul companiei dumneavoastra trebuie sa fie o unealta perfect optimizata pentru a va asigura vizitatori cat mai multi pe site si ulterior profituri avantajoase. De cele mai multe ori, siteurile web sunt programate de programatori fara experienta, de web designeri incepatori si detin greseli majore. Elemente defavorabile in optimizarea unui site sunt date si de gazduirea pe servere cu viteza nefavorabila, detin spatiu virtual prea mic.

Optimizare SEO

Sunt anumite criterii de care dumneavoastra sau administratorul de site, trebuie sa tineti cont:
  • Traficul sau vizitatorii care intra pe site. Sunt perioade in care in care aveti trafic mai slab pe site, dar sunt si zile in care aveti un numar record de vizitatori. Trebuie sa tineti cont de acest grafic al vizitelor pe site, pentru a observa daca ele coincid cu perioade ale anului cand traficul este mai scazut sau sunt probleme cu paginile web ce contin siteul dumneavoastra.
  • Keyword-urile sau cuvintele cheie. Unul din principalele elemente ale unei campanii de promovare online este data de axarea siteului in jurul anumitor cuvinte cheie. Cuvintele cheie pot sa fie reprezentate de orice cuvant existent sau nu in dictionar, dar care este scris intr-un motor de cautare si are ca rezultat final accesarea unei pagini web de un anumit grup de vizitatori. Cuvintele cheie trebuie sa respecte tehnicele de optimizare SEO si sa tina cont de tendinta lor de cautare pe piata.
  • Legaturi cu siteuri web. Nu este de ajuns sa realizezi un site; el trebuie intretinut si promovat in permanenta pentru a ramane cat mai sus in rezultate date de motoarele de cautare, gen Google. Poti obtine referinte foarte bune din linkuri care vin dinspre siteuri directoare, siteuri de anunturi sau bloguri si forumuri.
  • Viteza de incarcare a paginilor web. Nu orice vizitator are o conexiune buna la net, tot mai multi isi iau laptopul in geanta si apeleaza la netul mobil. Sunt locuinte in care exista abonati cu un pachet de acces la net a carui conexiune nu este intotdeauna ridicata. De aceea trebuie sa folosim un site care, prin elementele grafice care il compun, sa se incarce repede si sa fie usor de accesat.
  • Linkurile eronate sau cu trimitere gresita. Nimic nu este mai neplacut decat sa intri pe un site si sa observi ca butoanele pe care dai clic nu duc nicaieri sau ca se deschide o pagina cu un continut aflat in constructie.

Promovare online

Multi se intreaba de ce este nevoie de o promovare online. Pentru ca ajutam sa facem siteul cunoscut este raspunsul. Pentru acest lucru este nevoie sa il optimizam. Optimizarea SEO este un segment fin in mediul online. Nu exista reguli bine stabilite, nu sunt manuale a caror pagini trebuie respectate. Cu toate acestea sunt anumite tehnici care sunt dobandite in timp prin rezultatele scontate. Firma noastra de web design priveste etapa de optimizare ca fiind de doua feluri: optimizare on page si optimizare off page. Promovarea pe net prin optimizare on pageconsta in crearea de cuvinte cheie in pagina, de viteza de incarcare a paginii, de validarea codului sursa a paginilor web, de coprimarea anumitor fisiere  si de mult mai multe elemente la fel de importante. Optimizarea off-page consta in aducerea de backlink-uri inspre site, care vin din diverse surse: bloguri, forumuri, siteuri directoare, siteuri de anunturi.