S-a lansat Youtube Romania


YouTube a lansat in cursul zilei de azi YouTube România, versiunea localizată a reţelei. Varianta din ţara noastră va afişa cele mai vizionate videoclipuri din tara. Mai mult decat atat, acesta va constitui şi o platformă pentru creatorii de conţinut.

Acesta va permite creatorilor locali de conţinut video să fie mai uşor de descoperit, atât în tara, cât şi pe glob. Firmele locale vor avea posibilitatea de a se folosi mai bine de YouTube ca mediu de promovare. În plus, YouTube va oferi o cale pentru toţi producătorii de conţinut de a face bani din videoclipurile încărcate. Youtube a încheiat un parteneriat şi cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, adică un acord de licenţiere care va permite artiştilor să obţină venituri din vizualizarea clipurilor pe YouTube. Roton, Cat Music, MediaPro Music, Hahaha Production şi TVR vor publica pe site conţinut propriu, devenind primii parteneri YouTube în România

„Numeroşi membri ai comunităţii globale YouTube deja vizionează conţinut românesc. Lansarea versiunii locale va deschide noi oportunităţi pentru creatorii talentaţi din ţară, aceştia vor putea fi descoperiţi mai uşor. Utilizatorii vor avea acces mai uşor la conţinut de calitate fabricat în România”, a afirmat Dan Bulucea, Country Manager Google România. Acesta a mai declarat că „YouTube România înseamna că vom avea conţinut personalizat, vom şti care sunt trendurile şi vom putea împărtăşi cu lumea întreagă ceea ce se creează în România”. „Unul dintre formatele pe care le lansăm astăzi este posibilitatea de a alege de a vedea reclama sau nu”, a mai adaugat Dan Bulucea. Despre acelasi lucru a vorbit şi Damien Viel, unul dintre şefii YouTube.
„Utilizatorii sunt mai implicaţi cu 84% dacă-i laşi să treacă peste o reclamă, dacă le dai lor alegerea”, a afirmat Viel. Acesta a mai spus ca „YouTube e singura platformă cu adevărat globală în momentul acesta. Avem un miliard de vizitatori unici pe lună. Datorită capacităţii pe care o avem de a crea conţinut care poate fi distriubuit, există o anumită magie. Uitaţi-vă la video-ul Evian. 31 de milioane de vizualizări în doar o săptămână. Şi vă pot spune că nu au plătit pentru 31 de milioane de vizualizări”.
El mai povesteste despre trecerea de la broadcasting la microcasting, adică schimbarea modului cum oamenii înteleg conţinutul video. Până în anul 2020, el considera ca YouTube va însemna 75% din piaţa video. În acest moment, YouTube are un milion de oameni care creează conţinut original pe platformă, afirma Damien Viel.Source link

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message

CREARE DE SITE © 2021 | Un produs crearedesite.com | Toate drepturile rezervate